Muziekzender Xite beloont meest aangevraagde artiest met Xite O.D. Award

De On Demand muziektelevisiezender Xite gaat de meest aangevraagde artiest van 2012 in verschillende genres belonen met een Xite O.D. (On Demand) Award. Tussen 27 februari en 11 maart overvallen Xite presentatrices Gwen en Celine de winnaars uit de categorieën New Act, Pop, Urban, Alternative en Dance tijdens hun optredens, thuis of in de studio. Vrijdag 15 maart overhandigt Xite tijdens het event ‘Xite O.D. Awards’ in Amsterdam de Most Wanted Award uit aan de meest aangevraagde artiest uit alle categorieën.

De uitreiking van de vijf Xite O.D. Awards wordt door de zender uitgezonden op:

  • Woensdag 27 februari – categorie Urban
  • Zaterdag 2 maart – categorie Alternative
  • Dinsdag 5 maart – categorie New Act
  • Vrijdag 8 maart – categorie Dance
  • Maandag 11 maart – categorie Pop

Uit de verschillende categorieën volgt één artiest die in 2012 het meest is aangevraagd op de zender, deze artiest ontvangt de Most Wanted Award. Deze award wordt uitgereikt tijdens de grande finale op 15 maart op een unieke locatie in Amsterdam. Tijdens deze avond zullen alle winnende artiesten optreden. Xite geeft in aanloop naar deze winners bash via diverse programma’s een aantal kaarten weg.

Xite zendt de finale van de Xite O.D. Awards 18 maart om 19:00 uur uit.

De Xite O.D. Awards 2013 zijn ontworpen door kunstenaar Tymon Ferenc de Laat van www.MeLikePainting.com.

Over Xite

Muziekzender Xite startte in mei 2008 met uitzenden via de digitale kabel in het basispakket van UPC en Caiway. In augustus 2009 werd Muziek On Demand gelanceerd met elke dag verse updates en nieuwe releases. In mei 2011 werd Xite als enige muziekzender opgenomen in het digitale basispakket van Ziggo en in januari 2013 volgde KPN. Daarnaast zendt Xite sinds 2011 ook in Vlaanderen uit via Telenet met een bereik van 1,6 mln huishoudens. Xite bereikt in totaal 5,8 miljoen huishoudens en is daarmee de grootste muziektelevisiezender van Nederland.

Xite maakt eigen programma’s als de Xite Chart Show, gepresenteerd door VJ Celine en On Tour met VJ Gwen. Xite heeft een permanente TV studio in de Ziggo Dome.

Meer informatie over Xite: www.xite.nl

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: