Veronica investeert in Xite

Interactief muziekplatform heeft internationale ambities

Hilversum, 31 augustus 2009 – Veronica Holding investeert in Xite en wordt daarmee aandeelhouder van dit nieuwe muziekplatform dat uitzendt via digitale televisie en internet. Veronica heeft veel vertrouwen in een succesvolle toekomst van de interactieve muziekzender en Xite verwacht met het veelzijdige mediaconcern als partner zijn (internationale) ambities snel te kunnen verwezenlijken.

Als muziekplatform verbindt Xite digitale televisie en internet. Xite zendt via het digitale basispakket van UPC en Caiway 24 uur per dag muziekclips uit. Bijzonder is dat Xite als enige muziekzender in Europa kijkers onder meer de mogelijkheid biedt om zelf clips te selecteren en playlists samen te stellen en ook steeds meer streaming videoclips.

Xite heeft ’t begrepen
Voor Veronica is met name de multimediale en ‘ontvangergerichte’ aanpak van Xite aanleiding geweest om te participeren. Guido van Nispen, algemeen directeur Veronica Holding: “Xite heeft de behoefte van de nieuwe generatie muziekliefhebbers in onze ogen perfect begrepen en combineert de mogelijkheden van interactieve TV en internet op een slimme en gebruiksvriendelijke manier, zodat de jongeren zelf kunnen bepalen waar en wanneer ze de muziek van hun keuze kunnen zien. Xite wordt bovendien geleid door muziekpioniers die partners als HENQ, United Broadcast Facilities, UPC en de muziekindustrie weten te verbinden. Wat ons betreft zijn alle ingrediënten aanwezig om verder te groeien naar een uiterst succesvolle toekomst.”

Internationale uitrol
Xite heeft in de afgelopen twee jaar in samenwerking met de belangrijkste platenmaat-schappijen vorm gekregen. Het muziekplatform is opgericht door mediaondernemer Derk Nijssen. Xite is momenteel te bereiken door een miljoen huishoudens in Nederland en richt zich het komend jaar op verdere groei in Nederland en daarbuiten. Derk Nijssen is blij met de deelname van Veronica: “Met zo’n gezaghebbend en veelzijdig mediabedrijf als partner wordt de basis van Xite verder verstevigd en kunnen we nieuwe stappen zetten in onze ontwikkeling. Er liggen bovendien mooie samenwerkingskansen binnen Veronica.” In het najaar van 2009 start een grootscheepse mediacampagne om Xite verder op de kaart te zetten. Daarnaast heeft Nijssen concrete plannen voor een internationale uitrol.

Ook partner HENQ van Xite ziet met Veronica als nieuwe deelnemer de mogelijkheden en perspectieven van Xite toenemen om voorop te blijven lopen als vernieuwende muziekaanbieder. Coen van Duiven, oprichter van HENQ verwacht bovendien dat door de versterking van de basis van Xite met Veronica en de al bestaande partners als United Broadcast Facilities en UPC de internationale plannen snel concreet gemaakt kunnen worden.

Over Xite
Xite is het nieuwe interactieve muziekplatform van Nederland dat uitzendt via digitale televisie en internet. Xite zendt sinds 1 mei 2008 uit via kanaal 618 in het voor iedereen toegankelijke basispakket van UPC digital en via kanaal 57 bij Caiway en biedt kijkers de mogelijkheid om via de ‘rode knop’ zelf clips te selecteren en playlists samen te stellen. Via de website http://www.xite.nl kunnen bezoekers 24 uur per dag alle muziekclips in hoge resolutie bekijken, playlists samenstellen en content delen met vrienden. Xite is opgericht door mediaondernemer Derk Nijssen en is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met alle toonaangevende platenmaatschappijen en belangrijkste indie-labels.

Over HENQ
HENQ is pionier op gebied van vroege fase investeringen in digitale media en software met een Nederlandse grondslag. HENQ verschaft niet alleen geld, maar ook professionele support aan ambitieuze ondernemers die een revolutionair en internationaal schaalbaar product hebben en actief zijn in een sterke groeimarkt. HENQ Invest is een ondernemende Venture Capitalist (VC) met een achterban die bestaat uit een combinatie van institutionele investeerders en succesvolle ondernemers met een sterk netwerk. Meer informatie op: http://www.henq.nl.

Over Veronica Holding
Bij Veronica staat ontwikkeling van jong talent en nieuwe business modellen, op het gebied van radio, TV, internet en nieuwe media, centraal. Dit krijgt vorm in verschillende activiteiten: V-Academy, de kweekvijver voor jonge, veelbelovende mediatalenten die tijdens een praktische stage opgeleid willen worden tot crossmediale professionals; V-Radio, het webradiostation van V-Academy; Kink FM, het radiostation met de betere popmuziek, 24 uur per dag, 7 dagen per week via kabel, Internet en iTunes; Kink TV, het online tv kanaal van Kink FM dat door V-Academy-studenten ontwikkelde formats uitzendt; Veronica Story, waar de geschiedenis van Veronica wordt bijgehouden en Veronica Medialab dat nauwgezet de ontwikkelingen op de mediamarkt volgt, zelf activiteiten in nieuwe media gaat ontwikkelen en zal investeren in Nederlandse startende ondernemingen in nieuwe media. De verschillende onderdelen hebben hun eigen rol, maar zorgen ook samen voor een sterke basis voor de ontwikkeling van jong talent en business initiatieven in nieuwe media. Dit allemaal met het vooruitstrevende en uitdagende pionierskarakter waar Veronica altijd voor heeft gestaan en nog altijd voor staat. De Veronica Holding investeerde eerder onder andere in New Music Labs en de websites Gespod.nl en Cloudspeakers.com. Meer informatie op: http://www.verenigingveronica.nl.

Contactpersoon voor de pers:
Yellow Communications, Natasja la Lau
telefoon 023 – 555 34 24, e-mail natasja@yellow-communications.com

Advertisements

Comments are closed.

%d bloggers like this: